Covid19

Corona information:

Opdateret: 6/9/2021


Til dig der skal på rejse til Storbritannien.Status: I øjeblikket er Storbritannien med status GUL. – Danmark med status GRØN


Inden afgang:

 • Du skal have være færdigvaccineret med godkendte vacciner og have dit EU godkendte Corona pas med dig.
 • Du skal have lavet en PCR test der max er 72 timer gammel og negativ – Det er en god idé og have denne i en udprintet format også.
 • Undersøg om din rejseforsikring gælder i Storbritannien under Covid19
 • Hent App ”Rejseklar” til din telefon - https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/um-rejseklar-app 

Udenrigsministeriets app ”Rejseklar” hjælper dig med at forberede din rejse og giver dig information om sikkerheden på dit rejsemål – både før og under din rejse.

Før udrejse kan du via app’en læse den danske rejsevejledning for dit rejsemål.

Under rejsen registrerer app’en din mobils position, som den bruger til at give dig information om det land, du rejser i. Det kræver, at du åbner app’en hver gang, du kommer til et nyt land.

Det er også muligt at tilmelde dig ”Danskerlisten” via app’en, som betyder, at Udenrigsministeriet kan kontakte dig direkte i en krisesituation som f.eks. naturkatastrofer – både før udrejse og under rejsen. Du kan f.eks. få oplyst, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig et bestemt land i en bestemt periode, og dine persondata slettes automatisk, når din rejseperiode udløber.


5 ting, du skal vide om Rejseklar: 
1. Du kan finde alle rejsevejledninger direkte i app’en.
2. Det er nemt at tilmelde sig Danskerlisten i app'en. Når du er tilmeldt, kan Udenrigsministeriet komme i kontakt med dig, hvis der opstår en større krise som f.eks. en naturkatastrofe, et terrorangreb eller politiske uroligheder.
3. Hvis der pludseligt opstår en krise i det land, du er i, kan Udenrigsministeriet sende dig en push-besked med vigtig information om, hvad du kan gøre.
4. App'en har kontaktoplysninger til nærmeste danske ambassade eller konsulat, uanset hvor i verden du befinder dig.
5. Du kan læse om, hvad du kan gøre, hvis du f.eks. bliver syg, udsat for røveri eller får problemer på rejsen.

Personer, der rejser i transit gennem UK fra særlige risikoområder skal kunne fremvise negativt testresultat allerede ved indrejsen til UK. I både Heathrow og Stansted lufthavne er det muligt at tage en test inden afrejse til Danmark. Tests skal bookes på forhånd og udbydes af private firmaer mod betaling (£40-100). Der opfordres til at afsætte god tid, da der kan forekomme ventetid i testcentrene. Det bemærkes, at teststederne er beliggende uden for security i afgangs/ankomst-området eller som ”drive through”-facilitet.


Ved ankomst:

 • Få foretaget din selvbetalte Corona test inden 48 timer efter ankomst. PCR-test bestilles på forhånd.
  Link til PCR test:
  Klik her
  Link til kviktest:
  Klik her

Konsekvens af manglende test kan være en bøde på op til 500 GBP samt konsekvenser for hjemrejse


Efter hjemkomst:

Ingen krav til isolation for færdigvaccinerede og børn/unge under 18 år.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på www.coronasmitte.dk