Hjortejagt

Jagten på det skotske højlandshjort er enestående,

både hvad angår jagtform og naturoplevelse.

Det skal opleves

 

Specielt brunstperioden, fra slutningen af september og til 20. oktober, kan give den mest velbevandrede riffeljæger en spænding og naturoplevelse ud over alle grænser, netop her på de lyng beklædte hede sletter i det skotske højland, som foretrækker brunsthjortens brøl - det bør opleves. Men septemberjagten hvor man oplever hjorterudlerne er ganske fascinerende.

 

Hjortedistrikterne er gode velrenommerede revirer, som kan levere ”varen”, hvor nogle revirer er mere fysisk krævende end andre, men generelt, kan alle aldre deltage med blot nogenlunde kondition - få råd og vejledning.

 

Jagten foregår primært som pyrsch, fra morgen til aften, hvor man afsøger terrænet for jagtbare hjorte, den primære afskydningspolitik er, at man bestræber sig på at nedlægge gamle og afskuds værdige dyr.

 

Hjortejagten i Skotland er ikke trofæjagt, men en jagt– og naturoplevelse af de helt store - men mange gode trofæer er hjembragt fra disse distrikter.

 

 

Trofæjagt i England eller Irland på kronhjort er også en god mulighed, kan endog tilbydes sammen med jagt på fx sikahjort og vildged.

 

 

HJORTEJAGT i SKOTLAND - når det er bedst

 

Beliggende i Aberdeenshire - Perthshire - Argyllshire – Sutherland

 

På forskellige gode og velorganiserede Estates, med godt jagtpersonel, kan jeg i ovenstående områder tilbyde virkelig godt hjortejagt, såvel for enkelt personer som grupper, også hvor familien kan være med.

 

Jagten er i de fleste tilfælde ægte højlandsjagt, som strækker sig over hele dagen, hvor der skydes 1-3 hjorte pr. stalker pr. dag, der er her tale om Estates med meget kronvildt og derfor kan levere varen. Få steder er det både højlandsjagt og jagt i skov, (morgen & aften)

På godserne som jeg samarbejder med, er der en god bestand af hjortevildt og der er hjembragt gode trofæer, men husk Skotland er ikke trofæjagt.

Man kan som regel skyde sine 2-3 hjorte på 2 - 4 dg. jagt hvis man er 2 jægere.

Få et aktuelt tilbud efter jeres ønsker. Priserne afhængig af område og Estate.

 

F. eks. v/ min. 2 - 4 jægere

2 hjorte pr. jæger

Jagt og stalker 2:1

Transport i jagtområdet

Våbentilladelse

Pris pr. jæger fra kr. 11950,- kr. 13500,-

 

Beregn ophold B/B koster fra £ 45 - £ 60 pr. dag pr. person

 

FÅ ET TILBUD PÅ DER ØNSKES

 

Hjorte- & Hundyrjagt

Generelt om pyrschjagt - delt stalker(2:1)

Mange jægere vælger at jage med delt stalker, idet prisen på jagtarrangementet herved reduceres på bukke jagterne, men derimod på hjortejagterne hvor man betaler en fast pris pr. hjort er det uden forskel.

 

 

Hinder/Kalve/Råer - hundyrs jagt, SKOTLAND

Fra 21. okt.

Ved hundyrs jagten oplever man også den betagende højlandsjagt, som under hjortejagten, men til en mere beskeden pris. Hundyrs jagten er som regel med fri afskydning. Hundyrs jagt for 2 - 6 jægere

På et par forskellige estates i øst/vest Skotland og med stalking 2:1 og afskydning af hinder.

4 dg. jagt med stalker 2:1

våbentilladelse.

Afskydning af hundyr

Pris pr. jæger fra 6900,- til kr. kr. 7800,-

+ ophold 5 dg. B/B ca. kr. 2200,-

 

OneWeb 2012 © Copyrigh Skotsk Jagtformidling - Kristian Hantusch - Nørreled 11 - 7500 Holstebro - tlf. 97 402912 - CVR nr. 34745943